Uitgelicht

Waarom ik soms op en neer spring

Een fascinerende kijk in het brein van een non-verbaal persoon met autisme die dankzij het doorzettingsvermogen van zichzelf en anderen op zijn eigen manier leert communiceren.
Ga naar shop

Waarom ik soms op en neer spring

Rouw- en traumaverwerking - Gent

Mensen met autisme verwerken gebeurtenissen op een andere manier. (Voor ons) kleine gebeurtenissen kunnen voor mensen met autisme de vorm van een trauma aannemen terwijl andere (voor ons ingrijpende) gebeurtenissen zoals het verlies van een ouder hen weinig lijken te raken.

We proberen dit vanuit hun autistisch denken te begrijpen en ideeën aan te reiken hoe je mensen met autisme kunt begeleiden in een afscheid/rouwproces.

Daarnaast proberen we ook handvatten aan te reiken in het leren omgaan met trauma’s bij mensen met autisme vanuit een oplossingsgericht kader.

Meer info

05/07/22
Webinar: Als onderwijs en leerlingen met autisme niet (lijken te) matchen
07/06/22
Rouw- en traumaverwerking - Gent
07/06/22
AutismeCentraalMethodiek: normale begaafdheid - Gent
02/06/22
AutismeCentraalMethodiek: verstandelijke beperking - Ranst

Uit ons bloknootje

© Wij

Binnenkort onze nieuwe website!

We kijken ernaar uit.

Daardoor zijn er voor het ogenblik problemen met het inschrijven voor een cursus. Bij bestellingen in onze webshop krijg je een foutmelding. We krijgen echter wel je bestelling binnen. Na betaling wordt alles opgestuurd. 

Blijf op de hoogte ...


RESALIANCE

Autisme Centraal maakt deel uit van een grensoverschrijdend project met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Partners uit Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk streven samen naar een betere ondersteuning van mensen met autisme en hun omgeving door middel van het uitwisselen van kennis en ervaring. Laagdrempelige workshops en een mobiele autismotheek zijn enkele van de initiatieven.
Meer info

Info over autisme

Heb je nood aan betrouwbare informatie over autisme?
Heb je advies nodig in jouw zoektocht naar autismevriendelijkheid?
Neem dan contact op met het informatiecentrum van ‘sterkmakers in autisme’: info@autisme.be

Bij Autisme Centraal kan je nog steeds terecht met al jouw vragen over onze opleidingen en onze webshop op het vertrouwde e-mailadres: info@autismecentraal.com.