“Samen op pad naar meer bewustwording en zelfstandigheid”


Stefanie Rober startte in 2012 haar carrière in de psychiatrie als ergotherapeut. Zo heeft ze op verschillende afdelingen ervaring mogen opdoen, zoals middelenmisbruik, kinderen en jongeren, … . Al snel ontdekte ze dat ze een passie had voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme. Ze besloot zich hier in te verdiepen en op zoek te gaan naar meer kennis. De laatste 5 jaren ging ze dan ook aan de slag als referentiemedewerker autismespectrumstoornis op een afdeling voor jongvolwassenen met autisme. Ze verdiepte zich naast autisme ook in thema’s zoals agressie, suïcidaliteit en teamcoaching, wat een mooie aanvulling is binnen haar expertise. Sinds 2018 is ze ook gestart als zelfstandige auticoach in een groepspraktijk voor kinderen en jongeren.


Stefanie streeft steeds naar een kwaliteitsvol leven en hecht dan ook veel belang aan het ‘dubbelspoor’: niet overnemen maar aanpassen om samen te komen tot een zo zelfstandig mogelijk leven. Kennis delen en omzetten in de praktijk is een doel dat ze steeds voor ogen heeft. Daarnaast wil ze het taboe van de psychiatrie doorbreken. Iedereen heeft zijn rugzakje mee en dit maakt ons juist uniek.

“Een rugzakje zorgt voor avontuur in ons leven en laat dat ons maar leiden over onbewandelde wegen”.


Naast haar passie voor autisme, trekt Stefanie er zelf graag op uit en gaat ze op zoek naar avontuur en uitdaging. Zo kan je haar vinden in verre landen, op kleiduifschietterreinen, loopt ze regelmatig een toertje en durft ze zelfs de bokshandschoenen aan te trekken.

Download AutismeCentraalMethodiek