Uitgelicht

Hoog tijd voor tijd

Tijd is belangrijk. Tijd is een onlosmakelijk deel van ons leven. Goed kunnen omgaan met tijd maakt dat je een overzicht krijgt in je leven, en dus meer basisrust, dat je zaken goed kan plannen, dat je ergens op tijd geraakt, dat je je tijd op een gepaste manier kan invullen...
Ga naar shop

Hoog tijd voor tijd

Autisme glASShelder uitgelegd - online

Van mensen met autisme wordt weleens gezegd dat ze in een eigen wereld leven, die moeilijk te begrijpen is en waar je niet gemakkelijk toe kan doordringen. Traditioneel wordt dat 'eigen wereldje' afgebeeld als een glazen koepel. Maar klopt dit wel helemaal?

Mensen met autisme leven wel degelijk in dezelfde wereld als ieder ander mens. Alleen registreert hun brein prikkels uit diezelfde wereld op een andere manier.  En dat kan wel eens voor verwarring zorgen in de communicatie en sociale interactie met anderen. Maar een eigen wereld onder een glazen koepel?... Miriam Perrone gebruikt liever de metafoor van een wazig glas dat zich tussen iemand met en iemand zonder autisme in bevindt. En waarbij het nodig is om aan beide kanten te vegen, wil men het glas helder krijgen. Deze cursus kan hierbij al een eerste stap zijn.

In deze cursus belichten we de kenmerken van autisme en leggen de term 'overprikkeling' uit aan de hand van de werking van een autistisch brein. Dit alles gekoppeld aan anekdotes uit het eigen leven, filmfragmenten, leerrijke voorbeelden uit de literatuur enz.

Meer info

07/06/21
EXTRA CURSUS: Gedragsproblemen en agressie: begrijpen en aanpakken - online
06/05/21
EXTRA CURSUS: Werken met signaleringsplannen - online
24/03/21
Autisme glASShelder uitgelegd - online
19/03/21
Oplossingsgericht werken bij autisme - online
15/03/21
Puberteit bij normale begaafdheid - online

Voor mensen met autisme

Bezoek ons prikbord en lees wat anderen schrijven of bekijk de foto's van de vele activiteiten


Ontdekken?

Uit ons bloknootje

© Wij

Opleidingen in Nederland

Vanaf nu weer opleidingen in Nederland


AutismeCentraalTraject

Door de gekende omstandigheden is onze langlopende opleiding, het AutismeCentraalTraject, ook digitaal gegaan. Omwille van de positieve feedback van de deelnemers en grote interesse bekijken we of we snel een extra traject kunnen starten. We zouden in april 2021 een volgend ACT kunnen starten. Dit traject zal volledig ONLINE doorgaan. Dit traject is een volwaardig ACT-traject, met hetzelfde aanbod, dezelfde voorwaarden, hetzelfde diploma. Laat ons weten voor 15/02 als je hier interesse in hebt.
Meer info

Ons nieuw aanbod voor 2021

Bekijk de brochure hier:
Meer info

Jouw gezondheid is belangrijk voor ons!

Autisme Centraal stelt uw veiligheid centraal. Onze 'fysieke' opleidingen worden dit voorjaar online aangeboden. Zo kan u in alle veiligheid en rust toch genieten van onze competente opleiders, die via onze interactieve platformen hun deskundigheid tot bij u in de woonkamer brengen. Wij garanderen u dezelfde kwaliteit. Autisme Centraal levert op deze manier zijn bijdrage aan het beheersbaar houden van de epidemie. En tegelijkertijd kunnen we de expertise rond autisme blijven bevorderen, wat in deze moeilijke tijden misschien extra belangrijk is.
Meer info

Tips and tricks

Om u te inspireren: praktische ideeën, eenvoudige maar slimme oplossingen, autismevriendelijke aanpassingen en activiteiten.
Meer info

Informatiecentrum terug open op afspraak

Ons informatiecentrum is omwille van Covid-19 maatregelen enkel op afspraak te bezoeken tijdens schoolweken op maandagen van 12 tot 20 uur. Afspraken maken gebeurt via mail, rechtstreeks met de verantwoordelijke van het informatiecentrum. U stuurt mail naar bib@autismecentraal.com.
Meer info

Online cursussen

In deze online cursussen word je geïnspireerd, krijg je veel achtergrond informatie en tegelijkertijd kan je vandaag al aan de slag met concrete tips. We garanderen zoals steeds een sterke inhoud. Deze keer in een digitaal jasje.
Meer info

Tijdschrift: Sterk! in autisme

Download nu het gratis proefnummer: nummer 6 van 2020!  
Meer info

Mensen met autisme helpen

Beleidsadviezen van mensen met autisme

Blijf op de hoogte ...


Een goed doel steunen hoeft je niets te kosten!

Koop en steun

Shop je zelf wel eens bij onlinewinkels als Zalando, Cool Blue, Mediamarkt, Hema, Leenbakker, Blokker of zovele andere? Doe dat dan even bewust via www.koopensteun.be. Betaal dezelfde prijs voor je product en spaar steunpunten voor Autisme Centraal.

fiogf49gjkf05

Meer info