Uitgelicht

Hoog tijd voor tijd

Tijd is belangrijk. Tijd is een onlosmakelijk deel van ons leven. Goed kunnen omgaan met tijd maakt dat je een overzicht krijgt in je leven, en dus meer basisrust, dat je zaken goed kan plannen, dat je ergens op tijd geraakt, dat je je tijd op een gepaste manier kan invullen...
Ga naar shop

Hoog tijd voor tijd

Leren met autisme - online

Deze tweedaagse cursus focust op het principe van het leerstoeldenken om leren leren zo efficiënt mogelijk aan te pakken bij kinderen of jongeren met autisme. Je staat stil bij vier pijlers die ondersteuning nodig hebben om schoolse vaardigheden te beheersen. Deze cursus leert je geen ‘nieuwe methode’ om te leren leren, maar zet je stevig aan het denken hoe je praktijksituaties waar leren verwacht wordt, autismevriendelijk kan maken.

Meer info

28/01/21
SocraUtische gespreksmethode - online
25/01/21
Leren met autisme - online
16/12/20
Praktische aanpak van faalangst - online
14/12/20
Praktijktoepassingen van concrete communicatie: norm. begaafdheid (online)

Voor mensen met autisme

Bezoek ons prikbord en lees wat anderen schrijven of bekijk de foto's van de vele activiteiten


Ontdekken?

Uit ons bloknootje

© Wij

Jouw gezondheid is belangrijk voor ons!

Autisme Centraal stelt uw veiligheid centraal. Gezien de stijgende coronacijfers hebben wij besloten om onze fysieke opleidingen die gepland stonden voor het najaar online aan te bieden. Zo kan u in alle veiligheid en rust toch genieten van onze competente opleiders, die via onze interactieve platformen hun deskundigheid tot bij u in de woonkamer brengen. Wij garanderen u dezelfde kwaliteit. Mensen die reeds ingeschreven hebben ontvangen binnenkort een mail met hun toegangsgegevens. De cursusdatum en -uren blijven hetzelfde. Mensen die nog niet ingeschreven zijn kunnen dit nog altijd via de website doen. Autisme Centraal levert op deze manier zijn bijdrage aan het beheersbaar houden van de epidemie. En tegelijkertijd kunnen we de expertise rond autisme blijven bevorderen, wat in deze moeilijke tijden misschien extra belangrijk is.
Meer info

Tips and tricks

Om u te inspireren: praktische ideeën, eenvoudige maar slimme oplossingen, autismevriendelijke aanpassingen en activiteiten.
Meer info

Informatiecentrum terug open op afspraak

Het informatiecentrum van Autisme Centraal opent terug (deeltijds t.o.v. van onze gewone werking)
In juni kan u op afspraak terecht op maandagen tussen 16 en 20 uur. Vanaf 14 september hopen we terug wekelijks vaste openingsuren te kunnen aanbieden. Lees hier de details van de heropening van het informatiecentrum.
Meer info

Online cursussen

In deze online cursussen word je geïnspireerd, krijg je veel achtergrond informatie en tegelijkertijd kan je vandaag al aan de slag met concrete tips. We garanderen zoals steeds een sterke inhoud. Deze keer in een digitaal jasje.
Meer info

Tijdschrift: Sterk! in autisme

Download nu het gratis proefnummer van 2020!  
Meer info

Gratis tas bij aankoop vanaf 60 in de webshop

Klik op meer info om naar de Webshop te gaan.
Bij een aankoop vanaf 60 euro ontvang je deze tas samen met je bestelling.
Meer info

Mensen met autisme helpen

Beleidsadviezen van mensen met autisme

Blijf op de hoogte ...


Een goed doel steunen hoeft je niets te kosten!

Koop en steun

Shop je zelf wel eens bij onlinewinkels als Zalando, Cool Blue, Mediamarkt, Hema, Leenbakker, Blokker of zovele andere? Doe dat dan even bewust via www.koopensteun.be. Betaal dezelfde prijs voor je product en spaar steunpunten voor Autisme Centraal.

fiogf49gjkf05

Meer info