Uitgelicht

Onder één noemer

Zes fictieve verhalen over mensen met autisme. Aan het eind van het boek plaatst Peter Vermeulen de personages uit de verhalen in de context van de recente wetenschappelijke inzichten over autisme en de tendensen in de beeldvorming over autisme.
Ga naar shop

Onder één noemer

WEBINAR: Autisme in de klas. Tips voor (beginnende) leerkrachten

We brengen geen theorie over autisme, maar meteen praktische tips om je (eerste) stappen met leerlingen met autisme op een waardevolle manier te zetten. Je leert er over de kracht van concrete communicatie en hoe je leerlingen met autisme in basisrust nieuwe inhouden en vaardigheden kan aanleren. Een aanrader voor elke onderwijsprofessional voor wie autisme nog nieuw is, maar evenzeer een zinvolle opfrissing voor de ervaren autismedeskundigen!

Dit webinar wordt gepresenteerd door Kobe Vanroy.

Meer info

20/05/21
Autismevriendelijke sport en beweging
Online avondlezing
17/05/21
Praktijktoepassingen van concrete communicatie: norm. begaafdheid (online)
30/04/21
Invloed van autisme op een team - online
29/04/21
WEBINAR: Autisme in de klas. Tips voor (beginnende) leerkrachten
23/04/21
WEBINAR: Tips bij het bewust omgaan met vrijheidsbeperkende maatregelen

Voor mensen met autisme

Bezoek ons prikbord en lees wat anderen schrijven of bekijk de foto's van de vele activiteiten


Ontdekken?

Uit ons bloknootje

© Wij

KEI voor Autisme

WereldAutismedag 2021

KEIvoorAutisme is een gemeenschappelijke campagne in het kader van de WereldAutismeDag op 2 april 2021 van Vlaamse Vereniging Autisme, de Liga Autisme Vlaanderen, Participate, de Referentiecentra Autisme en Autisme Centraal.
Het doel van de campagne: een stimulans geven aan de autismevriendelijkheid in Vlaanderen door autisme en autismevriendelijkheid op een concrete en positieve manier in de keiker, eh… kijker te zetten.
Bezoek ook de pagina www.keivoorautisme.be

Opleidingen in Nederland

Vanaf nu weer opleidingen in Nederland


AutismeCentraalTraject

Door de gekende omstandigheden is onze langlopende opleiding, het AutismeCentraalTraject, ook digitaal gegaan. Omwille van de positieve feedback van de deelnemers en grote interesse wordt een extra traject gepland vanaf april 2021. Dit traject zal volledig ONLINE doorgaan. Het volgende AutismeCentraalTraject te Gouda start in november 2021.
Meer info

Ons nieuw aanbod voor 2021

Bekijk de brochure hier:
Meer info

Tips and tricks

Om u te inspireren: praktische ideeën, eenvoudige maar slimme oplossingen, autismevriendelijke aanpassingen en activiteiten.
Meer info

Informatiecentrum open op afspraak

Ons informatiecentrum is omwille van Covid-19 maatregelen enkel op afspraak te bezoeken tijdens schoolweken op maandagen van 12 tot 20 uur.

Tijdens de paasvakantie kan je op afspraak terecht in ons  informatiecentrum op:
dinsdag 6 april (12 tot 18 uur) en
maandag 12 april tussen 12 en 20 uur. 
Afspraken maken gebeurt via mail, rechtstreeks met de verantwoordelijke van het informatiecentrum: bib@autismecentraal.com.

Meer info

Online cursussen

In deze online cursussen word je geïnspireerd, krijg je veel achtergrond informatie en tegelijkertijd kan je vandaag al aan de slag met concrete tips. We garanderen zoals steeds een sterke inhoud. Deze keer in een digitaal jasje.
Meer info

Tijdschrift: Sterk! in autisme

Download nu het gratis proefnummer: nummer 6 van 2020!  
Meer info

Mensen met autisme helpen

Beleidsadviezen van mensen met autisme

Blijf op de hoogte ...


Een goed doel steunen hoeft je niets te kosten!

Koop en steun

Shop je zelf wel eens bij onlinewinkels als Zalando, Cool Blue, Mediamarkt, Hema, Leenbakker, Blokker of zovele andere? Doe dat dan even bewust via www.koopensteun.be. Betaal dezelfde prijs voor je product en spaar steunpunten voor Autisme Centraal.

fiogf49gjkf05

Meer info