Wat is het AutismeBelevingsCircuit?

Ons AutismeBelevingsCircuit of ABC dompelt je onder in de leefwereld van mensen met autisme. En dat aan de hand van enkele heel praktische opdrachten die je allerhande zaken aan den lijve laten ervaren: hoe snel taal wel gaat, bijvoorbeeld, als je autisme hebt. En hoe moeilijk het is om je in te leven in de gevoelens van een ander. Hoe het voelt als een routine wordt doorbroken, of als iets anders loopt dan verwacht. En hoeveel prikkels je wel binnenkrijgt of hoe lastig een situatie kan zijn als je geen overzicht hebt. Kortom, het AutismeBelevingsCircuit helpt je écht verder te kijken dan het gedrag en te ontdekken wat onder het wateroppervlak ligt, hoe mensen met autisme de wereld waarnemen en hoe ze denken. Het zet de deur open voor wederzijds begrip en een harmonieuzer samen zijn of samen werken. 
Ons ABC helpt al 10 jaar lang mensen over de hele wereld autisme beter te begrijpen en is – zoals steeds bij Autisme Centraal – wetenschappelijk onderbouwd. Wil je graag meer weten over autisme en de wetenschappelijke inzichten errond? Dat kan via deze link: Wat is autisme? | Participate autisme (participate-autisme.be)

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld en lijkt het je interessant om eens een paar uur in het hoofd te kruipen van mensen met autisme?

Fijn! Dan hebben we voor jou de volgende mogelijkheden: 

  • Schrijf je in voor:
  • Mail ons en organiseer een sessie AutismeBelevingsCircuit op de werkvloer. Dat kan tijdens teamdagen, pedagogische studiedagen…bij (grote) voorkeur samen met een algemene, meer theoretische sessie over onze AutismeCentraalMethodiek.
     
  • Koop ons AutismeBelevingsCircuit. Dan kan je er zelf mee aan de slag.

Kostprijs ABC-koffer
1 set/koffer “ABC”: 1380,00€ (exclusief btw & kosten levering) en INCLUSIEF:

  • Een stevige houten koffer op wieltjes
  • Een uitgebreide handleiding voor de begeleider
  • 100 zakboekjes ‘autismevriendelijkheid’ voor de deelnemers
  • Een stevige duw in de rug van een mooi inclusief project (zie hieronder)

Noot:
Wanneer je een koffer bestelt voor je de 2-daagse ‘train de begeleider AutismeBelevingsCircuit’ gaat volgen krijg je 15% korting op de aankoop van de koffer én op de 2-daagse ‘train de begeleider AutismeBelevingsCircuit’!

Tot slot nog dit, want hier zijn we maar wat fier op:
Onze volledig vernieuwde boxen zijn ontwikkeld in samenwerking met Magis 3 en de atelierwerking van het Forensisch Psychiatrisch Centrum (F.P.C.) in Gent. Het Houtatelier, Crea-productieatelier en het Textielatelier zijn de trotse makers van onze nieuwe houten, makkelijk verrijdbare koffers inclusief de volledige inhoud. Alles is handwerk en iedere ABC-koffer is dus uniek! De inkomsten gaan integraal naar het ondersteuningsfonds voor de patiënten van FPC Antwerpen en FPC Gent.
Lees er alles over op Realisatie – AutismeBelevingsCircuits – MAGIS3 én kijk dan zeker ook eens naar al het moois dat Magis3 nog te bieden heeft.

Nog vragen over deze superhandige en mooie rollende koffer? Mail naar abc@autismecentraal.com.

Enkele quotes van deelnemers en/of kopers