Jos Valkenborg
Directeur
Leer meer
Myriam Crommelinck
Stafmedewerker
Leer meer
Annemie Mertens
Educatief medewerker
Leer meer
Veerle Berghmans
Educatief medewerker
Leer meer
Stefanie Rober
Educatief medewerker
Leer meer
Esther Ham
Opleidingsadviseur
Leer meer
Chantal Boone
onthaal- en administratief medewerker
Leer meer
Ingrid De Brabandt
Logistiek medewerker
Leer meer
Rianne Jansen
Certified Autisme Centraal trainer
Leer meer
Gijs Tabak
Certified Autisme Centraal trainer
Leer meer
Delphine Callewaert
Freelance medewerker
Leer meer
Thomas Fondelli
Freelance medewerker
Leer meer
Jessica Léonard
Freelance medewerker
Leer meer
Els Ronsse
Freelance medewerker
Leer meer
Miriam Perrone
Freelance medewerker
Leer meer
Veronique Diliën
Freelance medewerker
Leer meer
Jef Suyckerbuyk
Freelance medewerker
Leer meer
Terug
Jos Valkenborg
Directeur

“Autisme staat al heel mijn leven Centraal”
Al 35 jaar is autisme de passie van Jos Valkenborg. Toen hij, na een lange praktijk- en docentencarrière, directeur van Autisme Centraal werd, was hij fier maar ook bevreesd. Ondertussen is hij heel tevreden over zijn internationaal TOPteam en is hij uitermate trots op onze samen ontwikkelde AutismeCentraalMethodiek.
Autisme staat voor hem centraal. Maar ook een goed glas, lekker eten, Netflix, Spotify, een goed gezelschap, zijn gezin en Jules zullen altijd hoog scoren.

Terug
Myriam Crommelinck
Stafmedewerker

Myriam Crommelinck houdt de cijfers in de gaten, betaalt de facturen, dient aangiften in, stelt de jaarrekeningen op, maakt dat de loon- en personeelsadministratie in orde is, … Kortom, ze doet heel wat meer dan gewoon de boekhouding bijhouden en dat laat zich voelen doorheen de hele organisatie.
Als een soort tegenwicht van het analytisch denken is ze creatief achter haar naaimachine en zet ze haar schouders onder het dankbare Kivuvu-project ten voordele van weeskinderen in Popo (Congo).

Terug
Annemie Mertens
Educatief medewerker

“Omgaan met mensen met autisme en hun omgeving is steeds een leerrijke ervaring”
Annemie Mertens vindt omgaan met mensen met autisme en hun omgeving steeds een leerrijke ervaring. Ze deelt graag haar jarenlange ervaring in het onderwijs in haar opleidingen en publicatie ‘Autisme in het onderwijs’.
Daarnaast werkt ze vol passie mee aan het project ‘Eerste Hulp Bij Autisme’ (een kit die mensen met autisme en hun omgeving helpt om sneller hulp te krijgen zonder dat dit een financiële impact heeft).
Annemie is ook de drijvende kracht achter het AutismeCentraalTraject en het Postgraduaat Autisme. Autiscoop en samenwerking i.f.v. Masterclass.

Terug
Veerle Berghmans
Educatief medewerker

“Als je bereid bent je ‘autibril’ op te zetten, zie je de persoon met autisme pas écht”
Veerle Berghmans is logopediste en werkte 15 jaar in een kleuter- en lagere school voor buitengewoon onderwijs met kinderen met een verstandelijke beperking en autisme. Nu begeleidt ze personen met autisme en hun omgeving op zelfstandige basis in een praktijk.

“Ik ben gefascineerd door alle aspecten van autisme, maar misschien nog het meest door de communicatie. Samen met de persoon met autisme en zijn omgeving op zoek gaan naar welke ‘taal’ het meest helder is, vind ik zeer leerrijk en boeiend. Als je bereid bent je ‘autibril’ op te zetten, zie je de persoon met autisme pas écht.”

Naast zich verdiepen in autisme, houdt ze van lezen, uitstapjes maken met haar gezin en koffiedrinken met vriendinnen.

Terug
Stefanie Rober
Educatief medewerker

“Samen op pad naar meer bewustwording en zelfstandigheid”


Stefanie Rober startte in 2012 haar carrière in de psychiatrie als ergotherapeut. Zo heeft ze op verschillende afdelingen ervaring mogen opdoen, zoals middelenmisbruik, kinderen en jongeren, … . Al snel ontdekte ze dat ze een passie had voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme. Ze besloot zich hier in te verdiepen en op zoek te gaan naar meer kennis. De laatste 5 jaren ging ze dan ook aan de slag als referentiemedewerker autismespectrumstoornis op een afdeling voor jongvolwassenen met autisme. Ze verdiepte zich naast autisme ook in thema’s zoals agressie, suïcidaliteit en teamcoaching, wat een mooie aanvulling is binnen haar expertise. Sinds 2018 is ze ook gestart als zelfstandige auticoach in een groepspraktijk voor kinderen en jongeren.


Stefanie streeft steeds naar een kwaliteitsvol leven en hecht dan ook veel belang aan het ‘dubbelspoor’: niet overnemen maar aanpassen om samen te komen tot een zo zelfstandig mogelijk leven. Kennis delen en omzetten in de praktijk is een doel dat ze steeds voor ogen heeft. Daarnaast wil ze het taboe van de psychiatrie doorbreken. Iedereen heeft zijn rugzakje mee en dit maakt ons juist uniek.

“Een rugzakje zorgt voor avontuur in ons leven en laat dat ons maar leiden over onbewandelde wegen”.


Naast haar passie voor autisme, trekt Stefanie er zelf graag op uit en gaat ze op zoek naar avontuur en uitdaging. Zo kan je haar vinden in verre landen, op kleiduifschietterreinen, loopt ze regelmatig een toertje en durft ze zelfs de bokshandschoenen aan te trekken.

Terug
Esther Ham
Opleidingsadviseur

“De investering in een autisme-opleiding moet het op alle vlakken waard zijn”
Esther Ham is hét aanspreekpunt voor mensen die op zoek zijn naar een (in company) opleiding.
Esther werd in haar eerste baan als pedagogisch medewerker op een MKD (Medisch Kinderdagverblijf) al geïntrigeerd door autisme. Van daaruit ging ze opleidingen volgen om haar kennis over autisme te vergroten en te verbreden.
Daarnaast heeft zij zelf jarenlang ambulante begeleiding gegeven aan kinderen, jongeren en volwassenen met autisme. Esther wilde haar kennis en opgedane ervaringen graag delen en is toen als teamleider gaan werken. Vanuit dat werk bleek extra hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan de ontwikkeling van mensen op professioneel en persoonlijk vlak. Al deze expertise voegde ze samen in haar functie als opleidingsadviseur.
Esther bekijkt heel graag welk opleidingsaanbod het beste past bij de klant, of dat nu een individu of een organisatie is. Ze vindt het belangrijk dat een opleiding of opleidingstraject van A tot Z klopt. De investering in een opleiding moet het op alle vlakken waard zijn.
Esther geniet graag van qualitytime met haar 2 kinderen. Ze trekken er op uit in de natuur of naar Frankrijk. In haar vrije tijd bezoekt Esther graag het theater, een concert of museum.

Terug
Chantal Boone
onthaal- en administratief medewerker

“Autisme definieert de mens niet, het is slechts een deel van zijn persoonlijkheid.”
Chantal Boone is vaak de eerste persoon met wie je contact hebt bij Autisme Centraal. Ze beantwoordt zorgvuldig alle mails en staat je graag te woord aan de telefoon. Ze heeft een veelzijdig takenpakket. Ze verzorgt o.m. facturatie van de bestellingen. Ze bevestigt je vormingsaanvragen en zorgt ervoor dat onze Franstalige vormingen vlekkeloos verlopen. Als. Chantal niet aan het werk is, zet ze zich graag in als vrijwilligster voor Autisme Centraal en bij de Brugactiviteiten. Of luistert ze naar allerhande muziek, voornamelijk pop en rock.

Terug
Ingrid De Brabandt
Logistiek medewerker

Ingrid De Brabandt is onze duizendpoot in huis. Ze doet héél veel dingen. Zo zorgt ze ervoor dat alle cursisten hier, in huis, niets te kort komen. Haar passie voor voeding en catering kan ze hier volledig kwijt! En niet te vergeten, als je een pakketje bestelt op onze webshop, dan verstuurt Ingrid dit met veel zorg.

Terug
Rianne Jansen
Certified Autisme Centraal trainer

“Omdat betekenisvol begeleiden een leerschool is”

Rianne Jansen is Certified Autisme Centraal Trainer en combineert dit met opleiding en begeleiding binnen haar eigen praktijk in Veenendaal.
Zij leeft en werkt onder andere vanuit Acceptance and Commitment Therapy (ACT), waarnaar zij onderzoek doet bij haar studie ‘Zorgethiek en Beleid’ aan de UvH te Utrecht.
Zij is tevens voorzitter van Stichting Op Eigen Tenen (ter bevordering van de emancipatie bij mensen met autisme) en lid van de Expertgroep Autisme en Vrouwen (EVA) van de NVA.
Haar eigen diagnose ervaart ze als een meerwaarde in haar werk.
Rianne is verder een echte levensgenieter en deelt haar liefde voor filosofie, kunst, literatuur, theater, natuur en lekker eten graag met vrienden en familie.

Terug
Gijs Tabak
Certified Autisme Centraal trainer

Een doel zonder plan is slechts een wens 

Als opleider deelt Gijs graag voorbeelden uit de praktijk om de deelnemers meer handvaten te geven over het autisme en zo de wereld stapje voor stapje autisme vriendelijker te maken. Het zien van de mogelijkheden en iemand helpen bij het zetten van de eerste stap is wat Gijs blijft uitdagen in zijn werk als ambulant begeleider.
Gijs heeft sociaal pedagogische hulpverlening gestudeerd in Amsterdam en werkt sinds 2014 met mensen met ASS. Hij heeft ervaring op woongroepen en is nog steeds werkzaam als ambulant begeleider. 

Terug
Delphine Callewaert
Freelance medewerker

“De hunker en de zoektocht naar basisrust.”
Delphine Callewaert focust zich op de sterktes en krachten van mensen als belangrijke invalshoek in haar werk.
De voorbije jaren gaf Delphine diverse opleidingen in binnen- en buitenland.
Ook observaties en consultaties in een breed scala aan voorzieningen maken deel uit van haar takenpakket. Tijdens deze observaties groeide haar expertise in de doelgroep van mensen met een verstandelijke beperking.
Sinds een aantal jaar verruimt ze haar ervaring in het begeleiden van mensen met autisme en een normale begaafdheid binnen haar eigen therapiepraktijk.
Ongeacht de setting keert steeds één vraag terug: de hunker en de zoektocht naar basisrust.

Zelf vindt Delphine die basisrust terug al reizend, op ontdekking en met een camera in de hand.

Terug
Thomas Fondelli
Freelance medewerker

Thomas Fondelli is freelance vormingsmedewerker van Autisme Centraal in binnen- en buitenland. Thomas is als psycholoog in het Zeepreventorium verbonden aan de leefgroepen van de baby’s, peuters en kleuters met een chronische medische aandoening. Daarnaast werkt hij als psychotherapeut in een eigen praktijk.
Hij is auteur van verschillende boeken: ‘Autisme Ver-beeld-en’, ‘Autisme en eetproblemen’ en co-auteur van het boekje ‘Syndroom van Asperger, een antwoord op 101 vragen’.

Terug
Jessica Léonard
Freelance medewerker

Jessica Léonard is GZ-psycholoog, supervisor en opleider bij ROUTE Z11. Elke cliënt verdient zijn eigen therapie, want iedereen is uniek en weet zelf wat hem het beste past. Deze werkwijze pas ik na mijn studie als orthopedagoge in 2000 met veel plezier toe bij mensen met autisme, gezinnen en koppels. De ondergesneeuwde kwaliteiten naar boven halen zie ik als een missie in mijn werk. Teveel mensen met autisme hebben de wereld iets te bieden, als ze maar de kansen krijgen en benutten. Daarnaast inspireer ik graag professionals als opleider. Zorg, onderwijs en ook bedrijven, help ik om beter aan te sluiten bij wat mensen met autisme nodig hebben en kwaliteiten te benutten.

Terug
Els Ronsse
Freelance medewerker
Terug
Miriam Perrone
Freelance medewerker

Miriam Perrone kreeg in 2011, op 31-jarige leeftijd, de diagnose Asperger. Mensen met Asperger hebben een autismespectrumprofiel.
Door middel van zelfstudie en professionele begeleiding leerde ze wat autisme kan zijn en kreeg ze inzicht in hoe een autistisch brein functioneert, en hoe het niét functioneert. Sinds 2014 geeft zij lezingen en vormingen over autisme in heel Vlaanderen. Zij specialiseerde zich verder in ASS en behaalde de professionele bachelor.

Terug
Veronique Diliën
Freelance medewerker

Veronique Diliën is leerkracht in het buitengewoon onderwijs en integratief psychotherapeut. Als therapeut specialiseerde ze zich in rouw- en verliesverwerking en het begeleiden van mensen met ASS.
Verder heeft Veronique een passie voor dieren en heeft ze een bijkomende opleiding gedaan zodat ze haar paarden mee kan inschakelen tijdens therapeutische sessies.

Terug
Jef Suyckerbuyk
Freelance medewerker

Jef Suykerbuyk studeerde orthopedagogie en is freelance medewerker bij Autisme Centraal. Hij staat mee in voor de praktische opleiding omtrent het gebruik van spellen bij mensen met autisme.
Daarnaast is hij ook nog begeleider in het Anker (vzw De Kade) bij jongvolwassenen met autisme en verantwoordelijke voor Spel-o-teek Het Anker. Jef is ook medewerker van Vives Spellenarchief.

Download AutismeCentraalMethodiek