Nog 116 dag(en)

Aantal deelnemers: 20
Docent: Sabine van der Heijden

Prikkels, prikkels, prikkels!

Sensorische informatieverwerkingsproblemen (prikkelverwerkingsproblemen) komen vaak voor bij mensen met autisme. Maar wat zijn prikkels nu precies, hoeveel zintuigen hebben wij eigenlijk? Hoe kan het mis lopen en vooral, wat kun je dan doen?

In deze tweedaagse duiken wij in de wereld van de prikkelverwerking. Het zijn twee dagen vol theorie, praktijkvoorbeelden, ervaringen, oefeningen en werken met een eigen casus. Uiteraard vormt onze AutismeCentraalMethodiek ook het kader van deze 2-daagse.

Een korte selectie van enkele resultaten die deze opleiding gegarandeerd zal opleveren voor jullie:

-Je krijgt inzicht in de wondere wereld van de zintuigen

-Je leert effectief welke zintuigen er zijn, welke problemen er kunnen ontstaan en welke strategieën er zijn om hiermee om te gaan

-Je begrijpt op welke manier de prikkelverwerking invloed heeft op het gedrag

-Je oefent met eigen casussen

….


Het programma:

Dag 1: 

– De zintuigen en hun werking
– Overprikkeling en onderprikkeling
– Prikkelverwerking in kaart brengen
– Oefeningen en werken met eigen casus

Dag 2:

– Strategieën
– Verschillende sensorische patronen in een context
– Plan van aanpak opstellen
– Oefeningen en werken met eigen casus

Doelpubliek van deze opleiding:
Professionals en geïnteresseerden die werken met mensen met autisme met een normale begaafdheid

Ouders en gezinsleden van en mensen met, een autismespectrumstoornis krijgen 10% korting op de nettoprijs van een opleiding.

2e deelnemer van dezelfde instelling: -5%

3e deelnemer van dezelfde instelling: -10%

4e deelnemer van dezelfde instelling: -15%

5e deelnemer van dezelfde instelling: -20%

(Kortingen zijn niet of nooit cumuleerbaar, meest voordelige korting wordt steeds toegepast)

De annulatievoorwaarden gelden vanaf het moment van inschrijving, ongeacht het moment van facturatie of betaling. Wie een inschrijving wil annuleren, doet dat schriftelijk of per e-mail naar Autisme Centraal en houdt hierbij rekening met onze annulatievoorwaarden:

  • Bij annulatie wordt 10% van de prijs van de vorming, met een minimum van €35, als administratiekost per ingeschreven deelnemer aangerekend.
  • Bij annulatie van inschrijvingen die we minder dan tien werkdagen  (14 dagen)  vóór aanvang van de activiteit ontvangen, moet het volledige cursusgeld betaald worden.
  • Kunt u door overmacht niet deelnemen aan de activiteit ? Dan kan iemand anders uw plaats innemen. Gelieve dit tijdig door te geven.
  • Annulering van een inschrijving bij het AutismeCentraalTraject (langdurige opleiding Nederland) kan tot 1 maand voor aanvang van het AutismeCentraalTraject. Het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald verminderd met 10% annulatiekosten.
  • Bij annulering door Autisme Centraal wordt het volledige inschrijvingsgeld teruggestort.
  • Bij annulatie kunnen kosten verbonden aan een inschrijving (treinticket, hotelkosten, kinderopvang, …) nooit op Autisme Centraal verhaald worden.