Aantal deelnemers: 30
Docent: Jessica Leonard

Hoe reageer je wanneer iemand met autisme een actieve of passieve doodswens uit?

Als hulpverlener of naaste word je er misschien door geraakt en wil je er liever niet over spreken. “Je zou de doodswens misschien nog versterken”, dit is een van de misvattingen die soms het écht luisteren in de weg zit waardoor men zich nog eenzamer voelt.
Leven met autisme maakt het dagelijks leven vaak zwaar. Door de combinatie met het zwart-wit denken komt de doodswens als oplossing naar voren.
Onder de doodswens schuilt een hulpkreet waarin men roept: “zo wil of kan ik het leven niet meer” en is er wel degelijk een onderliggende wens tot verandering.

Vanuit het autistische denken zoeken we naar de betekenis van deze doodswens en her-kaderen we dit naar een perspectief met mogelijkheden zonder valse hoop te geven.
Kant en klare oplossingen zijn er niet, wel mogelijkheden om met bruikbare handvatten het gesprek aan te gaan op een autismevriendelijke manier.

NOG SLECHTS 1 PLAATS BESCHIKBAAR!

Helaas, inschrijven is niet langer mogelijk.

Ouders en gezinsleden van en mensen met, een autismespectrumstoornis krijgen 10% korting op de nettoprijs van een opleiding.

2e deelnemer van dezelfde instelling: -5%

3e deelnemer van dezelfde instelling: -10%

4e deelnemer van dezelfde instelling: -15%

5e deelnemer van dezelfde instelling: -20%

(Kortingen zijn niet of nooit cumuleerbaar, meest voordelige korting wordt steeds toegepast)

De annulatievoorwaarden gelden vanaf het moment van inschrijving, ongeacht het moment van facturatie of betaling. Wie een inschrijving wil annuleren, doet dat schriftelijk of per e-mail naar Autisme Centraal en houdt hierbij rekening met onze annulatievoorwaarden:

  • Bij annulatie wordt 10% van de prijs van de vorming, met een minimum van €35, als administratiekost per ingeschreven deelnemer aangerekend.
  • Bij annulatie van inschrijvingen die we minder dan tien werkdagen  (14 dagen)  vóór aanvang van de activiteit ontvangen, moet het volledige cursusgeld betaald worden.
  • Kunt u door overmacht niet deelnemen aan de activiteit ? Dan kan iemand anders uw plaats innemen. Gelieve dit tijdig door te geven.
  • Annulering van een inschrijving bij het AutismeCentraalTraject (langdurige opleiding Nederland) kan tot 1 maand voor aanvang van het AutismeCentraalTraject. Het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald verminderd met 10% annulatiekosten.
  • Bij annulering door Autisme Centraal wordt het volledige inschrijvingsgeld teruggestort.
  • Bij annulatie kunnen kosten verbonden aan een inschrijving (treinticket, hotelkosten, kinderopvang, …) nooit op Autisme Centraal verhaald worden.