Docent: Annemie Mertens

De zorg voor leerlingen met autisme breidt steeds verder uit. Voor vele leerlingen is deze zorg de sleutel die hen toegang geeft tot kwaliteitsvol onderwijs.

Ondanks deze verbreding ontmoeten we nog steeds leerlingen met autisme die hun plaats niet vinden in het huidige onderwijsaanbod omwille van diverse redenen.

De vraag ‘hoort deze leerling nog wel thuis op school’ horen we dan ook regelmatig terugkomen. Maar evengoed vanuit de leerling met autisme krijgen we dan te horen: ik wil wel leren, maar niet naar school…

Welke alternatieven zijn er dan? Zijn deze dan wel aangepast aan autisme?

In deze supervisie gaan we aan de slag met jouw concrete praktijkvraagstelling met betrekking tot dit onderwerp. Wat kunnen we eraan doen? Wat zijn mogelijkheden om ook voor deze leerlingen kwaliteitsvol onderwijs te bieden.

Doelgroep: kinderen & jongeren (verstandelijk beperkt & normaal begaafd)

Wie is Annemie?
Annemie Mertens vindt omgaan met mensen met autisme en hun omgeving steeds een leerrijke ervaring.
Ze deelt graag haar jarenlange ervaring in het onderwijs en autismecoaching in haar opleidingen en publicaties.
Annemie is ook de drijvende kracht achter het autisme-dienstverleningsentrum ‘Autiscoop’.
Daarnaast werkt ze vol passie mee aan het project ‘Eerste Hulp Bij Autisme’ (een kit die mensen met autisme en hun omgeving helpt om sneller hulp te krijgen zonder dat dit een financiële impact heeft).
Daarnaast coördineert ze de langetermijnopleidingen, nl  AutismeCentraalTraject en het Postgraduaat Autisme en de Masterclass voor Autisme Centraal.

Helaas, inschrijven is niet langer mogelijk.

Ouders en gezinsleden van en mensen met, een autismespectrumstoornis krijgen 10% korting op de nettoprijs van een opleiding.

2e deelnemer van dezelfde instelling: -5%

3e deelnemer van dezelfde instelling: -10%

4e deelnemer van dezelfde instelling: -15%

5e deelnemer van dezelfde instelling: -20%

(Kortingen zijn niet of nooit cumuleerbaar, meest voordelige korting wordt steeds toegepast)

De annulatievoorwaarden gelden vanaf het moment van inschrijving, ongeacht het moment van facturatie of betaling. Wie een inschrijving wil annuleren, doet dat schriftelijk of per e-mail naar Autisme Centraal en houdt hierbij rekening met onze annulatievoorwaarden:

  • Bij annulatie wordt 10% van de prijs van de vorming, met een minimum van €25, als administratiekost per ingeschreven deelnemer aangerekend.
  • Bij annulatie van inschrijvingen die we minder dan tien werkdagen  (14 dagen)  vóór aanvang van de activiteit ontvangen, moet het volledige cursusgeld betaald worden.
  • Kunt u door overmacht niet deelnemen aan de activiteit ? Dan kan iemand anders uw plaats innemen. Gelieve dit tijdig door te geven.
  • Annulering van een inschrijving bij het AutismeCentraalTraject (langdurige opleiding Nederland) kan tot 1 maand voor aanvang van het AutismeCentraalTraject. Het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald verminderd met 10% annulatiekosten.
  • Bij annulering door Autisme Centraal wordt het volledige inschrijvingsgeld teruggestort.
  • Bij annulatie kunnen kosten verbonden aan een inschrijving (treinticket, hotelkosten, kinderopvang, …) nooit op Autisme Centraal verhaald worden.