Docent: Delphine Callewaert

Tijdens deze supervisie denkt Delphine samen met jou na over casussen over traumaverwerking bij mensen met ASS.

Er kunnen verschillende soorten casussen of praktijkvragen aan bod komen: gaande van het therapeutisch werken rond trauma bij mensen met ASS tot een concrete vraag over traumasensitief werken in jouw setting.

Delphine start met een korte introductie over het verschil en de gelijkenissen tussen mensen met ASS en mensen met traumatische ervaringen.

Bij het bespreken van de casussen hanteert Delphine zowel verschillende kaders vanuit traumatherapie, als de AutismeCentraalMethodiek als fundament.

Ter voorbereiding van deze supervisie wordt jullie een format doorgestuurd waar jullie alvast een aantal vragen omtrent de casus kunnen invullen. 

max aantal deelnemers: 6

Wie is Delphine?
Delphine Callewaert is Traumatherapeut – Klinisch Orthopedagoog – Opleider/coach
(Integratief therapeut,EMDR-therapeut, Somatic Experiencing Practitioner i.o.)Ze is al 10 jaar werkzaam als opleider aan professionelen binnen het ASS-werkveld. Ook heeft ze een ruime ervaring in het coachen en consulteren van teams. Het vertrekpunt hiervoor zijn meestal observaties op de werkvloer. Ze doet dit in een breed scala aan voorzieningen. Het oplossingsgericht werk – met een focus op sterktes en krachten – is hierbij steeds een belangrijke invalshoek. Al geruime tijd specialiseert Delphine niet alleen in ASS, maar ook in traumaverwerking. Vandaag is ze deeltijds werkzaam in het traumateam van een CGG als kinder-en jongerenpsycholoog. En combineert dit met haar job als therapeut voor volwassenen met ASS én traumatische ervaringen binnen een privépraktijk. Specifiek hanteert ze hierbij een cliëntgerichte, integratieve aanpak, met een bijzondere passie voor het lichaamsgericht werken. Dat vormt een mooie aanvulling op EMDR. Haar passie als opleider/coach/consultant blijft ze eveneens verderzetten als freelancer. En ze hoopt hiermee mensen te blijven inspireren.

Helaas, inschrijven is niet langer mogelijk.

Ouders en gezinsleden van en mensen met, een autismespectrumstoornis krijgen 10% korting op de nettoprijs van een opleiding.

2e deelnemer van dezelfde instelling: -5%

3e deelnemer van dezelfde instelling: -10%

4e deelnemer van dezelfde instelling: -15%

5e deelnemer van dezelfde instelling: -20%

(Kortingen zijn niet of nooit cumuleerbaar, meest voordelige korting wordt steeds toegepast)

De annulatievoorwaarden gelden vanaf het moment van inschrijving, ongeacht het moment van facturatie of betaling. Wie een inschrijving wil annuleren, doet dat schriftelijk of per e-mail naar Autisme Centraal en houdt hierbij rekening met onze annulatievoorwaarden:

  • Bij annulatie wordt 10% van de prijs van de vorming, met een minimum van €35, als administratiekost per ingeschreven deelnemer aangerekend.
  • Bij annulatie van inschrijvingen die we minder dan tien werkdagen  (14 dagen)  vóór aanvang van de activiteit ontvangen, moet het volledige cursusgeld betaald worden.
  • Kunt u door overmacht niet deelnemen aan de activiteit ? Dan kan iemand anders uw plaats innemen. Gelieve dit tijdig door te geven.
  • Annulering van een inschrijving bij het AutismeCentraalTraject (langdurige opleiding Nederland) kan tot 1 maand voor aanvang van het AutismeCentraalTraject. Het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald verminderd met 10% annulatiekosten.
  • Bij annulering door Autisme Centraal wordt het volledige inschrijvingsgeld teruggestort.
  • Bij annulatie kunnen kosten verbonden aan een inschrijving (treinticket, hotelkosten, kinderopvang, …) nooit op Autisme Centraal verhaald worden.