Aantal deelnemers: 16
Docent: Delphine Callewaert

De AutismeCentraalMethodiek toont ons dat we altijd rekening moeten houden met het Autistisch Denken. Doordat mensen met ASS de wereld anders ervaren, zoeken we telkens naar tools voor hoe we onduidelijkheden kunnen verhelderen. 

In deze workshop oefenen we hoe we gesprekken visueel en helder kunnen maken voor mensen met ASS. Hoe kunnen we beelden integreren? Werken metaforen of niet? Hoe pak je dit aan? Op welke manier visualiseren we de inhoud van een gesprek?

Jullie krijgen een aantal handvatten en diverse voorbeelden te zien, waarna jullie zelf aan de slag gaan en feedback krijgen op de visualisatie. 

Voor wie?

  • Je begeleidt en/of leeft met normaal begaafde kinderen (vanaf 7j), jongeren of volwassenen met ASS.

Helaas, inschrijven is niet langer mogelijk.

Ouders en gezinsleden van en mensen met, een autismespectrumstoornis krijgen 10% korting op de nettoprijs van een opleiding.

2e deelnemer van dezelfde instelling: -5%

3e deelnemer van dezelfde instelling: -10%

4e deelnemer van dezelfde instelling: -15%

5e deelnemer van dezelfde instelling: -20%

(Kortingen zijn niet of nooit cumuleerbaar, meest voordelige korting wordt steeds toegepast)

De annulatievoorwaarden gelden vanaf het moment van inschrijving, ongeacht het moment van facturatie of betaling. Wie een inschrijving wil annuleren, doet dat schriftelijk of per e-mail naar Autisme Centraal en houdt hierbij rekening met onze annulatievoorwaarden:

  • Bij annulatie wordt 10% van de prijs van de vorming, met een minimum van €25, als administratiekost per ingeschreven deelnemer aangerekend.
  • Bij annulatie van inschrijvingen die we minder dan tien werkdagen  (14 dagen)  vóór aanvang van de activiteit ontvangen, moet het volledige cursusgeld betaald worden.
  • Kunt u door overmacht niet deelnemen aan de activiteit ? Dan kan iemand anders uw plaats innemen. Gelieve dit tijdig door te geven.
  • Annulering van een inschrijving bij het AutismeCentraalTraject (langdurige opleiding Nederland) kan tot 1 maand voor aanvang van het AutismeCentraalTraject. Het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald verminderd met 10% annulatiekosten.
  • Bij annulering door Autisme Centraal wordt het volledige inschrijvingsgeld teruggestort.
  • Bij annulatie kunnen kosten verbonden aan een inschrijving (treinticket, hotelkosten, kinderopvang, …) nooit op Autisme Centraal verhaald worden.