4 dagen: Face to Face/Live te Sint-Niklaas
Mensen met autisme die in aanraking komen met hulpverlening, voelen zich vaak niet goed begrepen. Dit kan leiden tot problemen in de communicatie en het begrip van de individuele behoeften van de persoon met autisme. Het kan ook leiden tot het niet (h)erkennen van autisme door hulpverleners, wat dan weer kan leiden tot verkeerde diagnoses en behandelplannen.
Met deze vierdaagse willen we werken aan een beter begrip en ondersteuning van mensen met autisme in de geestelijke gezondheidszorg.
Of je nu een psychiater, psychotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werker of verpleegkundige bent, deze vierdaagse biedt waardevolle inzichten en praktische hulpmiddelen, waarbij we vertrekken vanuit de AutismeCentraalMethodiek. Een beter begrip van het autistisch denken is hierbij ons vertrekpunt.
Welke onderwerpen komen tijdens deze vierdaagse aan bod?
- Waardevolle praktijkvoorbeelden en getuigenissen van patiënten met autisme binnen de GGZ
- Een autismevriendelijke houding als hulpverlener
- Praktische handvaten m.b.t. omgaan met crisissituaties
- Persoon met autisme en zijn omgeving
- Comorbiditeit
- Casusbespreking a.d.h.v. hypothesevorming
Deze opleiding richt zich op (jong) volwassenen en ouderen en is minder geschikt voor hulpverleners die zich uitsluitend richten op het begeleiden van kinderen.
Het boek AUTISME CENTRAAL methodiek voor ouders en begeleiders zit in de prijs inbegrepen en wordt jullie toegestuurd voor de start van de vierdaagse. Meer info hierover in de bevestigingsmail die je ontvangt zodra we zeker zijn dat de opleiding zal doorgaan.
Docent aan het woord: